Jälkiruokakakku mustaherukoista ja mascarponesta

7. elokuuta 2013


Päätin tehdä mustaherukoista jotain ja koska pidän mascarponesta, ajattelin kokeilla näiden kahden liittoa uunittoman ja liivatteettoman juustokakun muodossa. Ja hyvä liitto löytyikin. Uskollinen makupari, jota aion suosia jatkossakin. Tämän jälkkärin idea syntyi ihan omasta päästä, mutta lopputuloksesta tuli kuulkaas ihana vaikka itse sanonkin. Ja kakku pysyy hyvin koossa ja on helppo leikata. Ihanaa lusikoitavaa..


Kekseistä, mascarponevaahdosta ja mustaherukkahillokkeesta voisi koota ihanan kerrosjälkiruoan myös lasiin (vähän kuin pappilan hätävara?!). Tässä ainekset ja ohje kakun muodossa:

Pohja:
13 kpl Digestive-keksejä
75 g voita

Mustaherukkahilloke:
3 dl mustaherukoita 
3/4 dl sokeria
1/4 siirappia
0,5 dl vettä

Mascarponevaahto:
2 dl kuohukermaa
250 g Mascarpone-juustoa
200 g  vaniljarahkaa
1 tl vanilja-aromia (tai vaniljatangon siemenet)
3 rkl sokeria

Valmista pohja; murskaa digestivekeksit hienoksi ja sekoita murut voisulan joukkoon. Leikkaa irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Painele keksitaikina vuokaan ja laita jähmettymään jääkaappiin.

Valmista mustaherukkahilloke; laita kaikki ainekset kattilaan, sekoita ja keitä koko ajan hämmentäen 5 minuuttia. 

Vatkaa kuohukerma paksuksi vaahdoksi, lisää joukkoon mascarpone, rahka, vanilja ja sokerit. Sekoita.

Levitä keksipohjan päälle jäähtynyt mustaherukkahilloke ja päällimmäiseksi kuohkea keko mascarponevaahtoa. Koristele mustaheruikoilla, muilla haluamillasi marjoilla ja keksin muruilla. Tarjoile heti. Maistuu kyllä vielä seuraavana päivänäkin. :)


Translation
I baked non-oven cheesecake without gelatin. Here is my new favorite flavor combination; mascarpone cheese and blackcurrants. Very delicious dessert.. 

bottom:
13 pieces of Digestive biscuits
75 g butter

Blackcurrant jam
3 cups of black currants
3/4 cup of sugar
1/4 of syrup
0.5 cups of water

mascarpone cream:
2 cups whipping cream
250 g of mascarpone cheese
200 g of vanilla quark
1 teaspoon of vanilla flavoring (or vanilla seeds)
3 tablespoons of sugar

Prepare the ground; crushed biscuits and mix the crumbs with melted butter. Cut the baking paper on the bottom of the springform cake tin. Press biscuit mixture into the tin and place in the fridge to solidify.

Prepare blackcurrant jam. Put all ingredients in a saucepan, stir and cook, stirring constantly for 5 minutes.

Whip the whipping cream, add the mascarpone cheese, vanilla and sugar. Mix all together.

Spread over the biscuit base cooled blackcurrant jam and the top of mascarpone cream. Decorate with blackcurrants, other berries and biscuit crumbs. 

4 kommenttia:

  1. Tämä on järkyttävän hyväää...oi, että tekis mieli. Nauti :)

    VastaaPoista
  2. Tartuin tähän kun pihapensaaseen oli jäänyt juurikin sopivasti marjoja vielä jäljelle. Oli superherkullista. Kiitos siis reseptistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että maistui. Oliko mielestäsi kaikki suhteet ok? MIelelläni kuulen jos tehdessä tuli mieleen miten reseptia parannella. :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Proudly designed by Mlekoshi playground